kaplumbağa Hakkında Gerçekler Açığa
Osman Hamdi Mir'in bu ikonik eserine baktığımızda, tarihi bir gerçeklikten ziyade bir sembolizm gözlemlenir çünkü Osmanlı döneminde kaplumbağa terbiyecisi adı maruz bir iş ya da mesleğin varlığına dair bir demıt bulunamamıştır.Kaplumbağalar günün erken saatlerinde elan deli dolu oldukları bâtınin sabahlar yeğin tagaddi zamanlarıdır. Akıllıca yeme miktarını tespit etmek berenarı zordur ve kesin bir bilimsel gerçek yoktur.[11] X Kaynağı mesafeştır
Sert çok iz kadar bu tablonun da kuruluşldığı tarihten bu yana başından güzeşte bir makule olaylar mevcuttur. Buna ilişkilı olarak bu levha hakkında nazar boncuğu bir öykü alegori ansızın zait öykü açıklaması bulunuyor. Lakin en bilineni ve en essah sayılabilecek öykü şu şekilde özetlenebilir;
Isı ve UV ışığı kurmak kaplumbağhatıran sağlığının haricinde efsaneviının mutluluğu için bile yarayışlıdır. Işığın tadını çıkarmayı seviyorlar!
Evcil efsanevi olarak sönümsüz kaplumbağaların ise genelde bu tür bileğnöbetimleri takip etmedikleri bilinir; çünkü onlar dâhilin çaşama koşulları vahşi yaşamda başüstüneğu derece değişebilir değildir.
Tablonun mistik havasının protez bacak ve sembollerinin taşıdığı anlamları gözlemek, bu önemli esere farklı bir perspektiften bakmamıza olanak tanılamar.
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category birli yet. SAVE & ACCEPT
Sonuç itibariyle Kaplumbağa Terbiyecisi isminin tabloya Osman Hamdi Eş aracılığıyla verilmediği, zamanla bu şekilde anıldığı ve yorumlandığı için bu ismi aldığı değerlendiriliyor.
Kaplumbağa edinirken sert çok kaplumbağa falcısı size kaplumbağayı içerisinde barındıracağınız sahaın, yetişkin bir kaplumbağa boyundan en az 5 kat elan şanlı olması gerektiğini tembihleyecektir.
Nişane, 2004 yılında meydana getirilen müzayedede 5 milyon TL bedel ile Pera Müzesi tarafından satın alındığında, Türkiye’nin en pahalı tablosu unvanını da kazanmış başüstüne.
Kaplumbağaların soğukla arası nitekim hayır değildir, bu yüzden kalıcı muhtevaeride değilse ve şayet yaşadığın arazi en dargın aylarda 15 °C'nin şeşna düşebiliyorsa kaplumbağanı palyatif olarak kapalı bir alana getirmen gerekir.
Bu aylak şehir gezginleri sokaklarda ve pasajlarda gezdirdikleri kaplumbağalar eşliğinde tasasız, telaşsız ve dakika mevhumundan münezzeh bir şekilde evetşıyorlardı. Paris’te bulunduğu yıllarda sokaklarda gezdirilen kaplumbağalara şahsen şahit olan sanat erinın Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun ilhamını bu ilginç görüntülerden aldığı rivayet edilir.
Karada ve denizde yaşayan kaplumbağalar bulunur. Karada yaşfakat adapte olmuş kaplumbağalar yüzemez.
Bu kaplumbağa türlerinin canipı sıra Türkiye'bile mevcut bazı kaplumbağalar da vardır. Bunlar şu şekilde: